Hem > Om oss

Om oss

Du hittar museet i gårdshuset på Wallingatan 24 i Stockholm. Under 2021 är det dock stängt för renovering.

Här kan du inspireras och lära om läkemedel och apotek, från 1600-talet fram till våra dagar. Föremålen speglar utveckling, tillverkning, försäljning och användning av läkemedel i Sverige och berättar om hur vi under olika tider sett på hälsa, sjukdom, läkning och lindring.

Bakom museet står Apotekarsocieteten, en ideell förening med rötter från 1600-talet. Medlemmarna delar det gemensamma intresset att göra Sverige kunnigare om läkemedel. Du är välkommen som medlem, förslagsvis i Sektionen för farmaci- och läkemedelshistoria! (Ordinarie 450 kr/år, student 125 kr/år, doktorand 450 kr/år, pensionär från och med 65 år 250 kr/år)

Kontakt: museet@apotekarsocieteten.se